राजस्थान सरकार ने प्रदेश में प्रथम कौशल विश्वविद्यालय की स्थापना की है। यह कहां स्थित है?

राजस्थान सरकार ने प्रदेश में प्रथम कौशल विश्वविद्यालय की स्थापना की है। यह कहां स्थित है? Correct Answer: (D) जयपुर. silver jubilee quiz Dainik Bhaskar today 22 January 2022. Silver Jubilee Quiz Dainik Bhaskar. दैनिक भास्कर सिल्वर जुबली क्विज आंसर. Silver Jubilee Quiz Dainik Bhaskar. raajasthaan sarakaar ne pradesh mein pratham kaushal vishvavidyaalay kee sthaapana kee hai. yah kahaan sthit hai?

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz No.33 Answers Today (22 January 2022) Win Exciting Prizes. The Rajasthan government has established the first skill university in the state. Where is it located?

The Dainik Bhaskar Silver Jubilee Question 33 Answers Now: 22 January 2022.

Now The Dainik Bhaskar Paper Has Celebrated Its 25th Anniversary In Rajasthan.

राजस्थान सरकार ने प्रदेश में प्रथम कौशल विश्वविद्यालय की स्थापना की है। यह कहां स्थित है?

Dainik Bhaskar’s Paper Created An Exclusive Contest With Only The Rajasthan State Readers.

Play This Quiz And Earn Free Cash Prizes For A Silver Jubilee Of D Ainik Bhaktkar. Please Play “.

Participate In The Dainik Bhaskar Silver Jubilee Rajasthan Quiz And Get A Chance To Win A 10-Gram Silver Coin.


Join Quickly on Telegram Channel

This image has an empty alt attribute; its file name is AVvXsEjUuxrsDRmSHS0nqiTquZCuRP-geNBJa4bYwqzSTSx4bnkfQsO58Zuoh7kJ3LuwD6ahNpv74xbYg1c1uhXb0XcdRcN0mdtrQjEBRZNIkW1p8egfQLVp1JQ5Q-IVOx4LNtVhWmYAGRQs5CJBYs1CiBFd2YDxOsCir1BNqgdpkpX2CsXLM_tmI_Szz5v2nw=s447
This image has an empty alt attribute; its file name is AVvXsEjzEf6YXSbAGBfoL2JbzTb9JwdBB_acr5-J5gQ3aphzaUxL1NOGt4mPA5CU9O9HP_30ks16JUHmzU6AYhvSCWxZMh-hsdG3xgr7MVqTj7W9r_caU7FxhXABkn0iWVWgQ7IuEJ_faGWZFxVnQqjktGGX44P9e5mhpgck18vC_hBgefvJCER2si_HoK5pUg=s320
This image has an empty alt attribute; its file name is AVvXsEjnChiU_Dd5USmsyt3aLDARLsXyZVafcFcdpUHBNRLkXpuyAkB7RvLG9TpdoR0aD2E4EvsySFu8143PA3L4YeCCnU6ldr3zPHbQlsJKsshtjqFigMu_lTqpmUNYq_NMN9Dt1IE1KY3VsiJmZoKt-4AEm26OVfXTNZ1YkdtMRLhMcixIftxVEzt0j2HA4Q=s320

How To Play Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz?

1) To Take Part In This Quiz First, Give A Missed Call To 9190000097.

Note: The Quiz Is Valid Only For The Participants Of Rajasthan

2) You Will Receive A Message On Your Mobile Number With Having The Link.

3) Open The Link And Enter Your Name, City, And Quiz Answers.

4) Enter Your Mobile Number And Tap On Send OTP. Enter The OTP & Verify.

5) Winners Are Announced On The Next Day On The Front Page Of The Newspaper.

Note: Submit The Quiz Answers Before 5 PM To Be Eligible For The Prize


Dainik Bhaskar Silver Jubilee Question 33 Answers 22 January

(Refresh The Page If You Do Not See The Answers)

Question 1. राजस्थान विश्वविद्यालय की स्थापना कब हुई थी?

(A) 9 जनवरी, 1947(B) 7 फरवरी, 1946
(C) 8 जनवरी, 1947(D) 10 जनवरी, 1950

Correct Answer: (C) 8 जनवरी, 1947

Question 2. राजस्थान सरकार ने प्रदेश में प्रथम कौशल विश्वविद्यालय की स्थापना की है। यह कहां स्थित है?

(A) बीकानेर(B) अजमेर
(C) कोटा(D) जयपुर

Correct Answer: (D) जयपुर


Dainik Bhaskar Silver Jubilee Question 32 Answers 21 January

(Refresh The Page If You Do Not See The Answers)

Question 1. टेस्ट क्रिकेट के एक पारी में सभी दस विकेट लेने वाले विश्व में कितने गेंदबाज हैं?

(A) 2(B) 3
(C) 4(D) 5

Correct Answer: (B) 3

Question 2. मेहरानगढ़ दुर्ग राजस्थान के किस जिले में स्थित है?

(A) जोधपुर(B) जैसलमेर
(C) जयपुर(D) चित्तौडगढ़

Correct Answer: (A) जोधपुर


Dainik Bhaskar Silver Jubilee 20 January 2022

(Refresh The Page If You Do Not See The Answers)

Question 1. कुंभलगढ़ दुर्ग राजस्थान के किस जिले में स्थित है?

(A) उदयपुर(B) राजसमंद
(C) भीलवाड़ा(D) धौलपुर

Correct Answer: (B) राजसमंद

Question 2. राजस्थान में ब्ल पॉटरी का प्रमुख केंद्र कौन सा है?

(A) बीकानेर(B) जयपुर
(C) सीकर(D) अजमेर

Correct Answer: (B) जयपुर

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Question 30 Answers 19 January 2022

Question 1. ऐतिहास्रिक हल्दीघाटी का युद्ध कब लड़ा जया था?

(A) 1576 ई,(B) 1577 ई,
(C) 1676ई(D) 1578 ईं.

Correct Answer: (A) 1576 ई,

Question 2. भारत की सबसे बड़ी जामा मस्जिद का निर्माण किसके शासनकाल में हुआ था?

(A) अकबर(B) हुमायु
(C) जहांगीर(D) शाहजहां

Correct Answer: (D) शाहजहां


Dainik Bhaskar Silver Jubilee Question 29 Answers 18 January 2022 | दैनिक भास्कर सिल्वर जुबली क्विज आंसर 18 January

Question 1. सर्दियों में परिचमी विक्षोमों के चलते होने वाली बारिश को क्या कह्य जाता है?

(A) कालबरखा(B) मावठ
(C) आम्र वर्षा(D) पावस

Correct Answer: (B) मावठ

Question 2. कित्त दुर्ग को मवृर॒ध्वज जड़ के उपनाम से जाना.जाता है?

(A) मंडौर का किला(B) जैसलमेर का किला
(C) मेहरानगढ़ का किला(D) बयाना दुर्ग

Correct Answer: (C) मेहरानगढ़ का किला


Quiz Rules:

  1. Only One Entry Will Be Valid From One Phone Number.
  2. Out Of The Readers Whose Answers To Both The Questions Are Correct, 9 Lucky Winners Will Be Selected By Daily Lucky Draw.
  3. The Quiz Answers Given By The Readers Will Be Valid Only Till 5 PM On The Same Day.
  4. All Rights Of The Quiz Are Reserved With Dainik Bhaskar Jaipur.

Dainik Dhaskar Silver Jubilee Quiz Today 22 January 2022 | Silver Jubilee Quiz Dainik Bhaskar | silver jubilee quiz dainik bhaskar today Dainik Dhaskar Silver Jubilee Quiz | The Dainik Bhaskar Silver Jubilee Question 33 Answers Now: 22 January 2022 | दैनिक भास्कर सिल्वर जुबली क्विज आंसर 21 January

Leave a Comment