KBC Offline Quiz Answers Today 16 November 2021 Kaun Banega Crorepati

KBC Offline Quiz Answers Today. KBC Offline Quiz Answer Today: KBC Offline Quiz Answer 16 November 2021 is given in this post. Nowadays KBC offline quiz is becoming very popular among people. You must have heard of Kaun Banega Millionaire (KBC). Season 13 of the KBC program started with Amitabh Bachchan G and nowadays many are playing its offline quiz through the Sony Live app. This quiz answers 10 questions every day that you can earn millions. So today in this post we are going to tell you about the 16 November 2021 KBC Offline Quiz Answer. Participate in these KBC offline quiz answers and win millions of prizes.

KBC Offline Quiz Answers Today 15 November 2021


KBC Offline Quiz Answers Today: 16 November 2021 Kaun Banega Crorepati

  1. Answer: Boron
  2. Answer: Dwayne Bravo
  3. Answer: 6
  4. Answer: Guru Angad Deva
  5. Answer: K. C. Neogy
  6. Answer: Three Decades In Parliament
  7. Answer: Lal Pari Express
  8. Answer: Akbar
  9. Answer: Atlantic Ocean
  10. Answer: IRDAI

KBC Offline Quiz Answers Today: 16 November 2021 Kaun Banega Crorepati

Q1) Which of these is a micronutrient for plants?

Answer: Boron

Q2) In IPL 2015, which bowler won the Purple Cap, awarded to the player with the highest number of wickets taken during the season?

Answer: Dwayne Bravo

Q3) Africa has how many time zones?

Answer: 6

Q4) Which among the following Sikh Gurus introduced the Gurmukhi Script?

Answer: Guru Angad Deva

Q5) Who was the Chairman of the first Finance Commission?

Answer: K. C. Neogy

Q6) Which of the following book is a collection of the speeches of A. B. Vajpayee?

Answer: Three Decades In Parliament

Q7) Which of the following is not the name of the Indian Railway?

Answer: Lal Pari Express

Q8) In the 2nd battle of Panipat in 1556, Hemu Vikramaditya defeated whom?

Answer: Akbar

Q9) The Amazon River is connected to which major ocean?

Answer: Atlantic Ocean

Q10) Which regulator in India has formed a committee to relook its information and security guidelines?

Answer: IRDAI

Hindi Version

Q1) इनमें से कौन पौधों के लिए सूक्ष्म पोषक है?

उत्तर: बोरोन

Q2) आईपीएल 2015 में, किस गेंदबाज ने सीजन के दौरान सबसे अधिक विकेट लेने वाले खिलाड़ी को पर्पल कैप जीती?

उत्तर : ड्वेन ब्रावो

Q3) अफ्रीका में कितने समय क्षेत्र हैं?

उत्तर: 6

Q4) निम्नलिखित में से किस सिख गुरु ने गुरुमुखी लिपि की शुरुआत की?

उत्तर: गुरु अंगद देव

Q5) पहले वित्त आयोग के अध्यक्ष कौन थे?

उत्तर: के सी नियोगी

Q6) निम्नलिखित में से कौन सी पुस्तक ए.बी. वाजपेयी के भाषणों का संग्रह है?

उत्तर: संसद में तीन दशक

Q7) निम्नलिखित में से कौन भारतीय रेलवे का नाम नहीं है?

उत्तर: लाल परी एक्सप्रेस

Q8) 1556 में पानीपत की दूसरी लड़ाई में हेमू विक्रमादित्य ने किसे हराया था?

उत्तर: अकबर

Q9) अमेज़न नदी किस प्रमुख महासागर से जुड़ी है?

उत्तर: अटलांटिक महासागर

Q10) भारत में किस नियामक ने अपनी सूचना और सुरक्षा दिशानिर्देशों पर फिर से विचार करने के लिए एक समिति का गठन किया है?

उत्तर: आईआरडीएआई

How To Play KBC Offline Quiz?

1) Download the Sony LIV app from Google Playstore.

(Google Playstore से Sony LIV ऐप डाउनलोड करें)

2) Open the app and Sign-in to the app.

(ऐप खोलें और ऐप में साइन-इन करें)

3) Now Scroll down, You will get the ‘KBC Play Along’ Quiz Banner.

(अब नीचे स्क्रॉल करें, आपको ‘केबीसी प्ले अलॉन्ग’ क्विज बैनर मिलेगा)

4) Click on it, Now you can change the language you want.

(उस पर क्लिक करें, अब आप अपनी मनचाही भाषा बदल सकते हैं)

5) Then you will get the ‘Play Along Regular’ Button, Click on it.

(फिर आपको ‘प्ले अलॉन्ग रेगुलर’ बटन मिलेगा, उस पर क्लिक करें)

6) Now click on the 24×7 Quiz Icon.

(अब 24×7 क्विज Icon पर क्लिक करें)

7) Play KBC Offline Quiz. Answers are given below.

(केबीसी ऑफलाइन क्विज खेलें। उत्तर नीचे दिए गए हैं)

Table of Contents

Leave a Comment